Menu

101 danske designikoner

‘101 danske designikoner’er den første samlede fremstilling af de vigtigste danske designgenstande i en visuelt forførende og veloplagt designbibel. I bogen bidrager 32 af landets bedste designforskere og designformidlere, mens Lars Dybdahl, biblioteks- og forskningschef på Designmuseum Danmark, er værkets idémand, hovedredaktør og medforfatter.

Bogen indeholder 101 velskrevne artikler om ikoner fra alle hjørner af danskernes dagligdag lige fra 1775 og det musselmalede og op til i dag. Fra de kendte møbelklassikere, porcelæn og bestik til avistypografi, tøj, sko, telefoner og varmepumper. Fra Margretheskålen over Y-stolen til de gule Nettoposer og Post Danmarks røde postkasser. Alle har de fået status af ikoner, fordi de er blevet kendt, købt og elsket af et bredt udsnit af befolkningen. Læserne vil med garanti nikke genkendende til alle disse brugsgenstande, men også få fornøjelsen af at se dem på ny, nemlig som ikoniske designgenstande.

‘101 danske designikoner’ henvender sig til alle, der interesserer sig for dansk design. I en direkte og overskuelig form præsenteres læseren for de designikoner, som har indskrevet dansk formgivningskultur i den globale designhistorie. Bogen er rigt illustreret, og billedsiden er en oplevelse i sig selv. Samtidig vidner bogen med sine 32 forfattere om en ny og talstærk generation af humanistiske designforskere, som kan formidle kompleks viden i øjenhøjde, så det bliver tilgængeligt og forståeligt for alle med interesse for feltet.

Titler, som minder om ‘101 danske designikoner’: Panton – Miljøer, farver, systemer, mønstre, Design What, Mesterværker , Finn Juhls akvareller, En lys og lykkelig fremtid – Historien om FDB-møbler og Wegner – bare een god stol.

  • 101 danske designikoner
  • Af Lars Dybdahl (red.)
  • Udgivelse: 05. november 2014
  • Indbundet
  • Grafisk design: Søren Damstedt, Trefold
  • Sidetal: 464
  • ISBN: 978-87-92894-50-2
  • Udgave/oplag: 1/3
Nyt oplag på vej
Bestil foredrag