"Berørt er den type udgivelse, som er en styrke for et helt miljø: som opsummering og dokumentation af, hvad der er foregået på den danske kunstscene i de seneste tyve år, er den meget værdifuld."
Kåre Bulie, Information
”Bogen er helt tydeligt bygget op over en kærlighed til kunsten og til mødet med værket.”
Finespind.dk
”Kjær Themsen kaster sin lyskegle ind i kunsten og griber det, værkerne kaster tilbage, også hvor det slår ud i samfundsdebatten eller pingponger med tidens kunstteori.”
Weekendavisen
"Denne udgivelse er sjælden på mange måder. Den er både velskrevet, informativ og inspirerende”
NORDJYSKE Stiftstidende
”Køb, læs og bliv optimistisk for den danske kunsts fremtid”
"Hvis man efter endt læsning af værket om værkerne ikke ved alt, hvad der overhovedet er værd at vide om kunstnerens overvejelser og strategier, er det i hvert fald ikke forfatternes skyld. For det her er gaven til den, der ikke kan få for meget af Mertz!"
Peter Michael Hornung, Politiken
"Monografien er et skatkammer af visuel afprøvning, forstået og udlagt af grafikeren Rasmus Koch på fornemste vis. Virkelig en smuk kunstbog!"
Erik Steffensen, Weekendavisen
"En stor og flot, gennemillustreret monografi der gennem et nysyn på Mertz understreger hans relevans – også i dag."
Torben Weirup, Kristeligt Dagblad
"Bogen skildrer Mertz’ liv og praksis og giver et indblik i hans tanker om kunsten og kunstens rolle. Mertz var ofte lige så interesseret i eksperimentet og processen som i de færdige værker; det handlede om at undersøge, hvad kunst er, og afsøge grænsen mellem kunst og virkelighed."
“Nu er der imidlertid hjælp at hente for alle skønvirke-fans – i form af den autoritative 500 siders coffee-table moppedreng »Kunstarternes forbrødring« med undertitlen »Skønvirke - en kalejdoskopisk periode«. [...] Alt det og meget, meget mere kan man til overflod blive klog på i den pragtfulde bog. [...] Nu kan alle få øjnene op for det samme og for mange andre interessante vinkler på den uretfærdigt oversete periode.”
Holger Dahl, Berlingske
“Mirjam Gelfer-Jørgensens store bog om skønvirketiden bliver sådan et værk, man vil vende tilbage til gang på gang. [...] Takket være Mirjam Gelfer-Jørgensen har vi nu et værk, hvor vi kan hente alle de basale oplysninger om skønvirke, præsenteret flydende og levende og med smukke illustrationer.”
Lars Hedebo Olsen, Politiken
"Pragtværk som skønvirketiden giver overblik over de mange personligheder fra kunst- og kulturlivet, der bidrog til at gøre perioden til et æstetisk skatkammer."
Torben Weirup, Kristeligt Dagblad
"Den kreative kalejdoskopiske fest mellem 1880 og 1910 har fået sit store danske oversigtsværk. Og hvilket værk! [...] Her er ikke tale om en coffee-table-bog , men om et lærd, men også meget velskrevet værk."
Christian Kaaber, historie-online.dk
"Det ultimative værk, hvis man vil vide, hvad der rørte sig indenfor kunst, kultur, design, håndværk og arkitektur i den danske skønvirkeperiode. [...] Bogen er intet mindre end et mesterværk, og jeg er fuldstændig blæst bagover af dens enorme omfang både hvad angår skriftlige kilder og de cirka 350 illustrationer, hvoraf flere aldrig tidligere har været trykt i danske værker. Værket er, med andre ord, en sand skatkiste for kunstelskere."
"…‘Bogen om depression’ er et bud på den absolut bedste bog, der tegner vejen tilbage til et udholdeligt liv – både for dig, der er ny med diagnosen, men bestemt også dig, der står som den nærmeste pårørende (...) De unges fortællinger og den overskuelige opsætning af hjælpemuligheder giver håb om, at der er lys at finde i enden af tunnellen."
Outsideren
"Denne bog er meget lærerig og utrolig personlig. Det er meget tydeligt, at de 5 unge og forældreparret taler lige fra hjertet og ønsker, at hjælpe andre i lignende situationer. Dette er en ærlig bog. Udover teoretisk viden omkring depression, vil denne bog give dig håb, uanset om du selv er syg, eller er pårørende."
"I denne uge udkommer et pragtværk om Niels Bohr Instituttet med fotografier af Anne Prytz Schaldemose og værker af billedhuggeren Rikke Raben. Få af landets forfattere er bedre rustet til at skrive forord end Peter Høeg, der i sine noveller før har beskæftiget sig med den danske atomfysiker"
Weekendavisen
" [...] en stor fortælling om de 30 år der rystede fysikken og om en lokalitet (Niels Bohr Institutets) som Weekendavisen i disse dage har kaldt ‘Danmarks vigtigste adresse’."
Kontemplation
"Bogen rummer ingen dogmatiske budskaber, men rejser nogle vigtige spørgsmål.
En eftertænksom gennembladring giver anledning til at filosofere over hvad meningen er med det hele er og hvor vi er på vej hen."
Bo Christiansen, Kulturinformation
"Bogen er et must have for alle, der interesserer sig bare det mindste for Niels Bohr Instituttet. Den er både forfriskende, inspirerende og elegant – og dybt begavet."
"Med 'Det glasklare hjerte' høster Henrik Wivel alle de frø, han gennem sit forfatterskab har sået. Resultatet er fremragende […] føjer helt nye indsigter til et værk, der har så meget at give"
Kristeligt Dagblad
"Det er et pragtværk om maleren, der nu er udkommet med Det glasklare hjerte af Henrik Wivel, der ud over at kunne sit kunstneriske stof, ilter en hel epokes litteratur og får billederne til at leve med forrygende analyser og overskudsagtige iagttagelser"
Weekendavisen
"Det er bogens store kvalitet, at Henrik Wivel med både sin litterære og kunsthistoriske faglighed kan folde L. A. Rings kunst ud, så den kan fortolkes i en bred kulturhistorisk sammenhæng […] Smuk og velskreven biografi"
Børsen
"Det hidtil mest gennemgribende og indfølende studie af L.A. Rings kunst"
Jyllands-Posten
"Generøse læsninger af Rings kunst […] Wivel er en gudsbenådet brobygger. Mellem den bipolare kunstners yderpunkter. Mellem alt det indre og det ydre. Hen over tiden, hvor det gamle bliver det nye, og mellem dengang og nu"
Politiken
”Doktorringen lyner, og Henrik Wivel har med sin gyldne pen skrevet en meget læseværdig bog”
Berlingske
"Der går år imellem udgivelser på det niveau, Henrik Wivels nye bog om maleren L. A. Ring befinder sig på. Den store smukke bog med en rigdom af billeder er en perle. Fordi Henrik Wivel har skrevet en blændende god fortælling og fundet en hovedperson, der på alle måder kan udfordre Wivels evner, både som skribent, historiefortæller – og kunstkritiker. Ring og Wivel er den fuldkomne symbiose"
"Happily, the Thorvaldsen Museum in Copenhagen, which was hosting the show, has issued a wonderfully illustrated catalogue that includes more than forty short essays by an international team of art historians and critics."
Times Literary Supplement
"Bogen er et sandt pragtværk med mange flotte foto (...) og rummer så mange fine og spændende fortællinger om de portrætterede og relationen mellem Thorvaldsen og hans modeller."
"Jens Adolf Jerichau var en ener og en mester, som Mikael Wivel tydeligt udlægger det i tekst og billede."
Kristeligt Dagblad
"Vi får kunstnerisk ballast og ramasjang, billedaflæsninger, kærlighed og seksualitetens mangfoldige indflydelse på skabelsen af værker tillige med en god motion modige iagttagelser."
Kristeligt Dagblad
"Nu må det imidlertid være på tide igen at puste liv i denne unge tragiske ener i dansk kunst. Wivel vigtige bog viser vejen til et comeback"
Politiken
"Wivels tekst er grundig og sine steder en dramatisk pageturner..."
"Designhistorikeren Lars Dybdahl viser med denne flotte bog, at Salto var mere end stentøjsmesteren, men også arbejdede på tværs af genrer: billedkunst, grafik bogdesign, tekstiler, tekster og illustrationer."
Troels Laursen, Nordjyske Stifttidende
"Er du Salto-fan er denne bog måske en berigende opdagelsesrejse ud af krukken og langt ind i den grafiske trykkekunst."
Mathias Kryger, Politiken
"Bogen når vidt omkring, men får sat alt ind i et perspektiv, der åbner op for stentøjsmesteren i et nyt lys."
Magasinet Kunst
"Allerede verdenskendt for sine unikke evner som keramiker, er bogen med til at åbne op for endnu et ualmindeligt spændende Salto-kapitel i dansk kunst, som ikke tidligere er blevet behandlet."
Rigmor Lovring, Kunstavisen
"Hvis man holder af billedkunstneren og kunsthåndværkeren Axel Salto, bør man omgående rekvirere den usandsynligt smukke bog (...) Jeg er fuldstændig blæst bagover af denne mesterlige publikation, som står som et monument over den unikke kunstner Salto var – og er."
Anne Wehner, Bogblogger.dk
"Dejligt bogværk om en af Danmarks kendte og populære kunstnere. Smukt tilrettelagt, en fornøjelse at bladre igennem og fordybe sig i."
"Er man interesseret i design, må Lytkens bog blive en del af samlingen. Den er både informativ, veloplagt og smuk."
Lars Hedebo Olsen, Politiken
"This richly-illustrated publication contains designs by the most outstanding lamp designers in the country. It is a book that will certainly be appreciated by every enthusiast of good design."
Anna Dziuba, Contemporary Lynx
"Bogen er meget smukt udført, og det er en stor og berigende oplevelse at komme med på designernes lysende rejser."
Anne Wehner, bogblogger.dk
"Et pragtværk af en bog (...) Rent guf for designelskeren."
"Anderledes, eminent fotobog understreger Keld Helmer-Petersens format - han rager stadig op."
Arne Mariager, Jyske Vestkysten
"Med flere interviews og analyserende artikler giver bogen et flot tilbageblik på fotografens imponerende karriere gennem syv årtier."
Magasinet Kunst
"Denne fremragende bog er en oplagt gave til alle, der har bare den mindste interesse for fotografi, og den skønhed i verden, de kan fremmane. Og alle der sætter pris på fotokunst i verdensklasse. Læs den og nyd den!"
"En bog båret af stor viden og fortælleglæde (...) Fremragende skrevet."
Nordjyske Stiftstidende
"Læs dette væsentlige værk om et truet liv i en engelsk udkant, truet af turisme og alt hvad der følger med den moderne civilisation. Den eneste risiko er, at du får lyst til at springe ud som fårehyrde!"
Anne Wehner, bogblogger.dk
"Interessant, opslugende og nærværende (...) En bog der glimrer ved sit langsomme tempo, sine maleriske og smukke beskrivelser samt en nærværende fortælling."
"Gro er en god begynderbog for dig, der gerne vil lære mere om potteplanter."
Lars Lund, Nordjyske Bo Godt
"Bogen er en inspirerende begynderguide til alle os, som nok har vindueskarmen fuld af monstera, pilea og andre grønne vækster, men som ikke helt ved, hvordan vi bedst får planterne til at trives."
"Stranberg Publishing har igen beæret nationen med et stykke kompromisløst håndværk."
Kulturformidleren
"Bogen er et forskningsmæssigt bidrag til kunsthistorien (...) og den er et fund til prisen."
Anders Ellegaard, historie-online.dk
"Der er tale om intet mindre end et kæmpeværk, der er den oplagte gave til alle, der interesserer sig for Grønland."
Jesper Hansen, Fra Limfjordens bredder
"Alle kan nyde de smukke tegninger af fuglene og landskaberne – også selvom de ikke er ornitologer. Det er dansk kunst- og kulturhistorie i verdensklasse."
"Flot gennemarbejdet præsentation af Ordrupgaards tilblivelse, liv, overlevelse, levned (...) Informationsniveauet er højt og mestres til fulde af bogens hovedforfatter Dorthe Vangsgaard Nielsen."
Jais Ikkala, Kulturformidleren
"Smukt illustreret."
Børsen
"Her er en bog, der næsten danser af sted (...) En uovertruffen gavebog, fuld af mesterværker og godt fortalt."