En bradepande fuld af bagte rodfrugter er verdens nemmeste og lækreste tilbehør. Rodfrugter er sunde og mættende og indeholder meget mad for kalorierne, så der er mange gode grund til at vælte sig i dem. Men måske trænger vil til at udvide vores repertoire af retter med rodfrugter. Her får du et bud på fornyelse med 30 helt nye opskrifter på skønne rodfrugter fra gulerod til radise.
Prøv for eksempel: Burger med karamelliseret selleri og svampemayo, rødebedesalat med lakrids, appelsin og purløg, gulerodskarry med kylling, jordskoksuppe med rygeost og ristet rug eller bagte radiser med mynte og feta.
Læs også vores tips om rodfrugter og små leksikontekster om de almindeligste rødder og knolde. Vidste du for eksempel, at pastinak og rødbede også kan rives i kagen, hvor du plejer at bruge gulerod.
Mia Irene Kristensen har udviklet og fotograferet opskrifterne. Hun er kulinarisk kommunikatør og uddannet inden for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Samvirkes grafiker Christel Frydkjær og madredaktør Inger Abildgaard står for opsætning, tekster og redigering.
‘Rodfrugter fra Samvirke’ er udgivet af Samvirke. I serien ‘Mad fra Samvirke’ findes ‘Kål fra Samvirke’, ‘Rodfrugter fra Samvirke’, ‘Hakket kød fra Samvirke’ og ‘Fjerkræ fra Samvirke’.