Menu

Lyset fra Bohr, lydbog

Vidste du, at der flyver en helikopter rundt på Mars? At kvantecomputere rent faktisk virker? Eller at magneter kan være frustrerede? 

Niels Bohr Institutet blev indviet i 1921 og var fra begyndelsen med helt fremme i udviklingen af den moderne fysik. Nu, 100 år efter, summer de historiske bygninger stadig af forskning i absolut verdensklasse. De første år var arbejdet centreret omkring Niels Bohrs arbejde med udvikling af kvantefysikken, men i dag undersøger forskerne alle mulige fysiske fænomener – fra magnetiske mikrostrukturer til de fjerneste galakser. 

I denne bog fortæller nutidens efterfølgere til Niels Bohr om forskningen på institutet. De tager dig med på en rejse gennem både verdensrummet og fysikhistorien og giver samtidig et indblik i helt ny forskning, der markant ændrer vores forståelse af verden. 

Forskerne beretter om deres egen fascination af fysikkens verden og kombinerer den med konkret viden om emner som klimaforskning, machine learning, Mars-ekspeditioner, exoplaneter og jagten på universets mindste bestanddele. Vi får også et bud på, hvilke gåder fysikerne vil forsøge at løse i fremtiden. 

Bogen er redigeret af astrofysiker Anja C. Andersen, som forsker i stjernestøv og arbejder med at kortlægge, hvordan støv dannes i universet, og hvilken indflydelse det har for planetdannelse, stjerneudvikling samt for observationer af det tidlige univers. Hun er forfatter til adskillige videnskabelige astrofysik publikationer, samt artikler inden for forskningspolitik.

  • Lyset fra Bohr – Den nyeste forskning fra Niels Bohr Institutet
  • Af Anja C. Andersen (red.)
  • Indbundet
  • ISBN: 978-87-94102-19-3
  • Udgave/oplag: 1/1
149,95 Alle priser er i DKK og incl. moms. Du vil blive sendt videre til vores onlineshop.