Menu

Fra sagogrød til smoothie – På opdagelsesrejse i danskernes madvaner fra 1940’erne til i dag

‘Fra sagogrød til smoothie’ er til os, der holder af mad og holder af at snakke om mad. Den handler blandt andet om forloren hare, pastasalat, tunmousse, økologisk havredrik, måltidskasser og plantefars.

Bogen er en fortælling om danskernes madhistorie fra 1940 til i dag. Vi er blevet formet af konjunkturer med fede tider, hvor vi eksperimenterede med nye ingredienser, og magre tider hvor intet måtte gå til spilde. Vi har haft problemer med salmonella, kogalskab og tilsætningsstoffer, og vi har taget ved lære af en stribe markante madprofiler som Kirsten Hüttemeier, Camilla Plum, Claus Meyer og Mette Blomsterberg.

Madens veje synes uransagelige – men der er mening i galskaben. Der er en grund til, at vi spiser rugbrød med hummus, propper æbler i andestegen og spiser boller i karry. Når vi graver i vores historie, finder vi forklaringer på det meste. Vores madhistorie fortæller os, hvem vi er, og hvad der har formet os.

  • Fra sagogrød til smoothie – På opdagelsesrejse i danskernes madvaner fra 1940’erne til i dag
  • Af Inger Abildgaard
  • Udgivelse: 20. november 2019
  • Indbundet
  • Grafisk design: Bettina Kjærulff-Schmidt
  • Sidetal: 172
  • ISBN: 978-87-93604-88-9
  • Udgave/oplag: 1/1
199,95 Alle priser er i DKK og incl. moms. Du vil blive sendt videre til vores onlineshop.