‘Grønt i front – i klimakøkkenet’ er til dig, der gerne vil være klimavenlig i køkkenet. Bogen viser dig, hvordan du kan lave lækker mad med god samvittighed. Den giver dig inspiration til lækre og nemme måder at spise mere grønt med mindre madspild.
‘Grønt i front – i klimakøkkenet’ er en bog uden løftede pegefingre og lange udredninger om klimaproblematikken. Den er baseret på enkle, veldokumenterede klimaråd. Rådene bygger på Coops mangeårige arbejde med bæredygtighed, klima og kost, og de er lavet i samarbejde med Concito, som er Danmarks grønne tænketank og eksperter i klimaet.
I bogen får du de vigtigste tommelfingerregler, når det handler om klima og mad. Opskrifterne er lavet til en travl hverdag, hvor både smag og enkelhed er vigtig. Alle retter har et lavt klimaaftryk og indeholder ingredienser, der både er til at finde i dit supermarked og til at arbejde med i køkkenet. Til hver opskrift knytter der sig simple råd, der blandt andet handler om rester, madsspild, opbevaring, sæson, friland, dyrkning med mere.
Klimaforkæmper Anders Morgenthaler står bag forordet til bogen. Bogens forfatter er Ditte Ingemann, som er madskribent, madstylist, fotograf og opskriftsudvikler. Hun er optaget af det grønne, klimavenlige køkken og står bag madbloggen The Food Club, som har 190.000 følgere på Instagram. Ditte har skrevet en række populære kogebøger.