I Franske fristelser får du 55 klassiske franske opskrifter på kager, frugttærter, desserter, is, granitéer, souffléer, saft, syltetøj, julekonfekt, petitfours og macarons. Med Hélène Wagns version af bl.a. tarte tatin, sorbet de citron og profiteroles au chocolat ser det hele så forbløffende let ud – og følger man hendes enkle og præcise anvisninger, er det netop bogens force, at alle kan være med i det fantastiske franske dessertkøkken.
Mange af bogens opskrifter er baseret på årstidens frugt, behandlet blidt og uden de store armbevægelser: bagt som frugttærte, råsyltet til lækkert syltetøj, blendet til coulis, sorbet eller is, opvarmet i vin eller svøbt i en beignetdej – opskrifter, som kan få mundvandet til at løbe på enhver frankofil dansker. Bogen er desuden udstyret med et informativt leksikon over det franske dessertkøkkens vigtigste ingredienser, f.eks. fleur d’oranger (orangeblomstvand), pistachée (rå pistaciekerner), farine d’amande (mandelmel) og citron confit (kandiseret citronskal).