“Jeg har aldrig været bange for at påtage mig opgaver, der var sværere end det, jeg mente at kunne klare.” – Klaus Bonde Larsen
Erhvervsmanden Klaus Bonde Larsen er uforfærdet af natur, men skilter ikke med det. Han er ikke en mand, der har gjort sig bemærket i offentligheden, men i kulisserne har han i over 50 år været en af landets mest indflydelsesrige personer. Historien om malersvenden med mellemskoleeksamen tager en ydmyg begyndelse i 1930’erne i et funkishus i Københavns nordvestkvarter. Derfra er den en rejse gennem et liv, hvor malersvendens karriere voksede støt i takt med velfærdsstaten. En karriere, der har budt på såvel kolossal succes som dybe og personlige kriser. En karriere, der bredte sig ud over sine på forhånd givne rammer og bragte Bonde Larsen til tops i organisations- og erhvervslivet med en lang række formands- og tillidsposter, en tur omkring Christiansborg og frem til den respektable position på de bonede gulve som samfundsstøtte af klassisk udsnit. Lasse Ellegaard retter i bogen sit kritiske, journalistiske søgelys mod den diskrete leder med samme uforfærdethed, som er en af dens hovedpersons grundværdier.
Lasse Ellegaard, f. 1944, er en af dansk journalistiks profiler. Udlært i Roskilde kom han til Dagbladet Information i 1968, hvor han var chefredaktør 1990-1994. Indimellem arbejdede han blandt meget andet for Weekendavisen, TV-avisen, Jyllands-Posten, Politiken og som lærer på Askov Højskole. I en bredere offentlighed kendes han især fra sit arbejde som tv-reporter og korrespondent i Mellemøsten. I dag er han tilbage på Information som reporter, kommentator og lederskribent. Lasse Ellegaard er forfatter til adskillige bøger, senest ‘Med Gud i hælene’ (2007) og ‘Det forrykte forår’ (2012). Han modtog Laust Jensen-prisen i 1994 og Publicist-prisen i 1996.