Billedkunstneren Mogens Møller (f. 1934) har gjort sig bemærket i dansk kunstliv gennem de seneste seks årtier – ikke kun på kunstmuseerne og i den kunstneriske debat, men også rundt omkring i byrummet: Fra skulpturgruppen ‘Zodiac’ på Axeltorv og vandkunsten ‘Wiedewelt 1731’ i Det Kgl. Biblioteks Have i København til ‘Guldkrukken på Paradisøen’ ved Randers og ‘Stormklokken’ i Haderslev.
I denne rigt illustrerede bog giver de tre forfattere, tidligere rektor for Det Kgl. Danske Kunstakademi Else Marie Bukdahl, kunstredaktør ved Politiken Peter Michael Hornung og filosof og digter Kasper Nefer Olsen, læseren et dybere indblik i billedhuggeren og malerens mangeårige karriere. De diskuterer Møllers værker, introducerer gennemgående motiver og tematikker og beskriver hans enorme spændvidde: Han har ikke blot arbejdet i forskellige medier og skalaer og været involveret i utallige samarbejdsprojekter med andre billedkunstnere – men også skabt værker, der spænder fra det helt minimale og abstrakte til det figurative, fortællende og barokke. Bogen indeholder desuden en række hidtil upublicerede forelæsninger og taler af Mogens Møller.
Mogens Møller er tidligere professor på Det Kgl. Danske Kunstakademis billedhuggerskole og var i 1999-2001 formand for Statens Kunstfond. Han er tildelt Eckersberg Medaillen og Thorvaldsens Medaillen.