Menu

Breve fra London – Elisabeth Jerichau Baumann og den victorianske kunstverden

Efter at have levet en skyggetilværelse i dansk kunsthistorie er interessen for billedkunstneren Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881) kun vokset de seneste år. ‘Breve fra London kommer helt tæt på mønsterbryderen, outsideren og ikke mindst foregangskvinden.

Da Elisabeth Jerichau Baumann savnede anerkendelse fra det danske kunstmiljø, rejste hun til London for at skabe sig en international karriere. Det lykkedes, og den historie fortælles nu for første gang. Fra midten af 1800-tallet og 20 år frem arbejdede hun ihærdigt på at skabe sig et navn i London, hvor hun udstillede og solgte sine malerier. Hun blev tilknyttet et af byens mest prominente gallerier, og flere af hendes billeder blev vist på Buckingham Palace.

Elisabeth Jerichau Baumann var en uhyre flittig brevskriver. Størstedelen af hendes breve fra London har aldrig før været offentliggjort, men beretningerne hjem til ægtemanden Jens Adolf Jerichau og parrets mange børn giver et enestående indblik i mødet med den moderne, victorianske kunstverden og det imponerende netværk, hun opbyggede i storbyen.

Med ‘Breve fra London’ belyses et overset kapitel af Jerichau Baumanns langvarige kontakt med engelsk kunstliv, og kunsthistorikerne Sine Krogh og Birgitte Fink skaber med bogen et nuanceret portræt af en utraditionel maler, som blev en foregangskvinde i dansk kunst. Hun markerede sig på lige fod med sine mandlige kolleger, kunne promovere sig selv og forstod til fulde at kombinere sit kunstneriske talent med evnen til at skaffe nye bestillinger.

Breve fra London’ er første bind i Ny Carlsbergfondets skriftserie Kilder til Dansk Kunsthistorie, der udspringer af digitaliserings-projektet af samme navn, som fondet igangsatte i 2015.

Titler, der relaterer til ‘Breve fra London’: ‘Klar blaa luft, let bris fra N‘ og ‘Seks år af et liv‘.

  • Breve fra London – Elisabeth Jerichau Baumann og den victorianske kunstverden
  • Af Sine Krogh og Birgitte Fink
  • Udgivelse: 12. januar 2018
  • Indbundet
  • Grafisk design: Rasmus Koch Studio
  • Sidetal: 256
  • ISBN: 978-87-93604-05-6
  • Udgave/oplag: 1/1
299,95 Alle priser er i DKK og incl. moms. Du vil blive sendt videre til vores onlineshop.