Menu

Breve fra London – Elisabeth Jerichau Baumann og den victorianske kunstverden

Maleren Elisabeth Jerichau Baumann (1819-1881) vakte opsigt i København, da ægteskabet med billedhuggeren Jens Adolf Jerichau bragte hende til Danmark i 1848. Vanskelighederne med at blive accepteret af det danske kunstmiljø betød, at hun tidligt vendte blikket mod den internationale kunstmetropol London.

‘Breve fra London’ tegner et nuanceret portræt af Jerichau Baumann under de mange ophold i den engelske hovedstad mellem 1858 og 1871. Herfra skrev hun flittigt hjem til ægtefællen om oplevelserne i Victoriatidens London og om mødet med et dynamisk kulturliv. Brevene formidler indtrykket af en kunstner, der både var var strategisk, opsøgende og dygtig til at opdyrke netværk, som kunne pleje hendes interesser. Samtidig giver de også indblik i skyggesiderne ved kunstnerkarrieren uden for Danmark; ofte var hun væk fra hjemmet i månedsvis, og det omfattende rejseliv sled på kræfterne.

‘Breve fra London’ er første bind i Ny Carlsbergfondets udgivelsesrække Kilder til Dansk Kunsthistorie, hvis formål er at opmuntre til det fortsatte studium af kunsthistorisk kildemateriale samt at sikre dets tilgængelighed. Med denne annoterede brevudgivelse fremlægges et helt nyt kapitel af Jerichau Baumanns internationale virke for alle, der vil vide mere om den handlekraftige kvindelige kosmopolit, der udfordrede den konventionelle kunstnerrolle.

Brevene er udvalgt og transkriberet af kunsthistorikerne Sine Krogh og Birgitte Fink, der også har skrevet bogens indledende kapitler. Udgivelsen er rigt illustreret med Jerichau Baumanns malerier og håndskrevne breve samt fotografier af en række fremtrædende kunstnere, kulturpersonligheder og kunstsamlere, hun lærte at kende i London.

  • Breve fra London – Elisabeth Jerichau Baumann og den victorianske kunstverden
  • Af Sine Krogh og Birgitte Fink
  • Udgivelse: 12. januar 2018
  • Indbundet
  • Grafisk design: Rasmus Koch Studio
  • Sidetal: 256
  • ISBN: 978-87-93604-05-6
  • Udgave/oplag: 1/1
299,95 Alle priser er i DKK og incl. moms. Du vil blive sendt videre til vores onlineshop.