En benzintank, nogle affaldscontainere og en håndfuld stædige blomstersælgere mellem rækker af parkeringspladser. Det var, hvad der var tilbage af Københavns legendariske Grønttorv i 1997, da arkitekten Hans Peter Hagens formulerede sin vision for de nye torvehaller. Men først 14 år og utallige forhindringer senere kunne københavnerne endelig indtage byens nye madmekka.
‘Torvehallerne i København og verden rundt’ er Hans Peter Hagens’ personlige beretning om ideen, det lange seje træk og de mange kampe. Han inviterer læseren med ind i arkitekturens maskinrum og fortæller om de inspirationskilder, der har været med til at forme visionen: alverdens torvehaller fra Venedig, over Havanna, til Beijing og Bergen, antikke romerske macellae, Københavns historiske fødevaremarkeder, den arabiske basar og de stærke torvetraditioner i vores nordiske nabolande.
I dag har Torvehallerne på Israels Plads etableret sig som københavnernes foretrukne madmarked med over fire millioner besøgende årligt – et levende samlingsted for mennesker med madkulturen i centrum.