Menu

Jordan Retro 1

Jordan Retro 1 Danmark

Find hele udvalget af Jordan Retro 1, Denmarks biggest selection of sneakers. OP TIL 60% OFF

Den amerikanske by Minneapolis har accepteret at betale en rekordstor erstatning til familien til den australske kvinde Justine Damond, jordan retro 1 Kvinden blev skudt og dræbt af politiet i Minneapolis i juli 2017, og det koster nu bystyret en erstatning på 20 millioner dollars (cirka 138 millioner danske kroner), skriver den lokale avis Star Tribune, Mohamed Noor, som var den betjent, der affyrede det dræbende skud, blev tidligere på ugen fundet skyldig i manddrab, Efter dommen fik bystyret og advokater for den australske familie hurtigt forhandlet sig frem til en aftale..

Aftalen indebærer, at familien donerer to af de 20 millioner dollars til en lokal borgergruppe i Minneapolis, der arbejder for våbenkontrol, - Dette er ikke en sejr for nogen, men mere en vej fremad for vores by, Og jeg tror på, at vi kan bevæge os fremad, sagde borgmester Jacob Frey ifølge Star Tribune, da aftalen blev offentliggjort, Sagen har vakt enorm opmærksomhed i både USA og Australien, Dels på grund af omstændighederne omkring Justine Damonds død, Dels fordi drabet skiller sig ud fra andre tilfælde, jordan retro 1 hvor politifolk skyder og dræber civile, Bevægelsen Black Lives Matter har sat fokus på, at mange af disse politiskyderier dræber uskyldige sorte, uden at de ansvarlige politifolk bliver retsforfulgt..

Den australske kvinde var nemlig hvid, og politimanden, der skød, var en sort mand af somalisk afstamning, Og mange kritikere mener, at det er en medvirkende årsag til, at politimanden blev fundet skyldig, og at kvindens familie blev tildelt den rekordstore erstatning, Justine Damond døde sent om aftenen 15, juli 2017, Kort før midnat ringede den 40-årige yogainstruktør til politiet, fordi hun havde hørt en kvinde skrige flere jordan retro 1 gange i en gyde bag sit hus og frygtede, at der var tale om en voldtægt..

En politibil med to betjente, Mohamed Noor på passagersædet og en kollega bag rattet, ankom ti minutter senere og trillede langsomt gennem gyden bag huset på udkig efter noget mistænkeligt. Men uden at se noget. For enden af gyden mødte de imidlertid Justine Damond, der var kommet ud i sit nattøj og nærmede sig politibilen på chaufførens side. Mohamed Noor har selv forklaret, at han blev forskrækket over en høj lyd, som om nogen slog på politibilen, og gennem chaufførens siderude så han en kvinde, der "løftede sin arm".

Han trak sin tjenestepistol og affyrede et skud, der gik foran kollegaens bryst, gennem sideruden og ramte Justine Damond i maven, Ifølge en offentlig erklæring fra Mohamed Noor skød han, fordi han frygtede, at hans kollegas liv var i fare, - Jeg affyrede ét skud, Meningen var at afværge en trussel og redde min makkers jordan retro 1 liv, forklarede han ifølge avisen The Guardian, Kollegaen forklarede dog selv i retten, at han ikke opfattede nogen trussel, der retfærdiggjorde brug af et potentielt dræbende våben..

Det er ikke ualmindeligt, at amerikanske politifolk i tjeneste skyder og dræber civile. I nogle tilfælde på grund af en reel trussel, i andre tilfælde fordi politifolkene føler sig truede uden grund. Ifølge en database, som avisen Washington Post har opdateret siden 2015, dræber politifolk i tjeneste hvert år knap 1000 mennesker i USA. I 2017 var Justine Damond således blot en af 986 personer, der blev skudt og dræbt af politiet. - Justine Damonds tragiske og meningsløse død i hænderne på Minneapolis politi illustrerer alt, hvad der er forkert ved politistyrkens organisering i USA, kommenterer en lokal borgerrettighedsadvokat Nekima Levy-Pounds til The Guardian.

Andre kritikere hæfter sig mere ved, at både drabsdommen og erstatningen til de efterladte er helt anderledes end de typiske sager om politiets drab på sorte teenagere, der har inspireret til protestbevægelsen Black Lives Matter, Det er således første gang, at en politimand er fundet skyldig i drab efter et skyderi i Minneapolis, og den nationale forening af politifolk med somalisk baggrund - The Somali American Police Association jordan retro 1 - tøver ikke med at kalde dommen over Mohamed Noor for "racistisk"..

- Vi mener, at fastlåste fordomme mod farvede mennesker, inklusiv farvede politifolk, har haft voldsom betydning for dommen i denne sag, siger foreningen i en pressemeddelelse, Lignende toner lyder fra Black Lives jordan retro 1 Matter, - Race har været en faktor hele vejen gennem denne sag, helt frem til aftalen om erstatning, siger aktivisten John Thompson til Star Tribune, Ifølge tv-stationen ABC har der siden 2005 været 101 sager, hvor amerikanske politifolk er blevet tiltalt for drab på civile, Kun 36 af dem er blevet kendt skyldige, i mange tilfælde efter mindre alvorlige paragraffer end drab..Seneste