Menu

River Cottage – LET OG SUNDT

LET & SUNDT er den nyeste udgivelse fra River Cottage og tv-kokken og madentusiasten Hugh Fearnley-Whittingstall. Sundt betyder, at opskrifterne er fri for hvede og mejeriprodukter og derfor lette at fordøje for kroppen, mens let betyder, at det er nemme og hurtige hverdagsretter – halvdelen kan laves på 20 minutter!

Med LET & SUNDT efterkommer Hugh et ønske fra de mange fans, der har bedt om at få opskrifter uden hvede og mejeriprodukter, fordi de ikke tåler nogen af delene. Og Hugh har på egen krop konstateret, hvor meget bedre han får det, når han skærer ned på den raffinerede hvede (som bl.a. indeholder gluten) og udelader de fleste mejeriprodukter. Men i stedet for at opleve det som en begrænsning er han gået på opdagelse i andre fødevarer som rug, boghvede og ris og har erstattet smørret med oliven-, raps- og kokosolie – og nu er hans høje kolesteroltal helt normalt igen!

175 sunde opskrifter på morgenmad, bagværk, supper og salater, fisk, kød og vegetariske retter (heraf en del veganske), frugt og desserter. Masser af forslag til variationer med andre råvarer, der giver retten en lidt anden smag eller gør den egnet for veganere. Sidst i bogen er der en liste over alternativer til hvede og mejeriprodukter, som er gode at have på lager.

N.B. Bogen indeholder en lang række opskrifter uden gluten, men er ikke fuldkommen glutenfri, da nogle af alternativerne til hvede indeholder gluten (fx rugmel), mens andre kan indeholde spor af gluten (fx havregryn). Hvis du lider af cøliaki eller laver mad til en, der gør det, skal du altså være ekstra opmærksom på at bruge garanteret glutenfri ingredienser. Læs mere om glutenfrit bagværk på side 403 og om mel, gryn og korn side 62.

  • River Cottage – LET OG SUNDT
  • Af Hugh Fearnley-Whittingstall
  • Udgivelse: 1. september 2015
  • Oversat af Ulla Oxvig
  • Indbundet
  • Sidetal: 416
  • ISBN: 978-87-92894-02-1
  • Udgave/oplag: 1/1
Udsolgt