Menu

Ost på bordet

Ost på bordet er en smuk og inspirerende kogebog med over 40 opskrifter på dejlige retter med ost. Samtidig er det en spiselig fagbog for de, der gerne vil vide mere om ost, og som søger inspiration til at prøve nye oste og osteopskrifter.

Bogens forfatter betragter ost som et krydderi i køkkenet, og bogens opskrifter spænder bredt fra tapas og salater til hovedretter og desserter (fx grillede figner med spansk ost og serranoskinke, salat med feta og jordbær, blue cheese burger, ostemad med rommarinerede rødløg, risotto med stilton, tiramisu og ricottais).

Ost kan også udgøre et helt ostebord, og bogens praktiske guide tager læseren i hånden hele vejen – lige fra hvordan man udvælger sine oste, til hvad man kan bruge eventuelle rester til i madlavningen.

Ost på bordet introducerer i hver deres kapitel de vigtigste europæiske ostelande – Frankrig, Italien, Spanien, Danmark samt Øvrige – og giver en række dejlige opskrifter med de omtalte oste. Derpå følger en praktisk guide til, hvordan man planlægger et ostebord – efterfulgt af tre konkrete eksempler på osteborde til hverdag, til brunch og til fest. Læseren får desuden ideer og opskrifter på tilbehør til ost som fx knækbrød, chutney og nødder i honning. Afslutningsvis indeholder bogen et lille leksikon over begreber fra ostenes verden.

Bogen udgives af Samvirke.

  • Ost på bordet
  • Af Camilla Bojsen-Møller
  • Udgivelse: 23. marts 2015
  • Indbundet
  • Grafisk design: Bettina Kjærulff-Schmidt
  • Sidetal: 152
  • ISBN: 978-87-92894-87-8
  • Udgave/oplag: 1/1
Udsolgt
Bestil foredrag